Rychlá večeře, která vás nenechá v rejži. Recept je velmi jednoduchý.
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
2 hrnky | voda |
2 ks | kuřecí prsa |
1 hrnek | rýže basmati |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, necháme na másle zesklovatět. Kuřecí prsa (příliš velká podélně rozpůlíme) osolíme a opepříme z obou stran a necháme zatáhnout na másle s cibulkou. K masu na cibulce přidáme rýži a zalijeme vodou (nebo lépe i vývarem). Basmati rýže se 10 minut vaří a pak stačí nechat 10 dojít v teple, tolik potřebují i kuřecí prsa. Kuře v rýži lze podávat např. se sterilovanou zeleninou, kterou stačí klidně s rýží prohřát, jako omáčka se hodí domácí kečup. Poznámka: Basmati rýže je na tento recept vhodná kvůli své přípravě. Jiné rýže, které se vaří déle, jen kuřecí maso vysuší. Pak stačí maso na chvilku vyjmout a vložit zpět do rýže později.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena