Vodu dáme vařit, přidáme houby a kostku masoxu. Po chvilce přidáme kvásek, který nejdřív rozmixujeme. Vše necháme vařit.
Mezitím si z vajec vypražíme míchaná vejce, cibuli orestujeme dozlatova. Vyškvaříme máslo. Po uvaření kysela přidáme usmaženou cibulku, kmín, pepř a sůl podle chuti, restovaná vejce a vařené brambory, které nakrájíme na kolečka a nebo prolisujeme přes sítko na bramborový salát.
Rychlé krkonošské kyselo rozdělíme na talíře, zalijeme škvařeným máslem a ihned podáváme. Je-li kyselo moc husté naředíme teplou vodou.
Zkuste ty vajíčka na másle. To je teprve ta parádní chuť. Ten masox radím vynechat, všechny ingredience mají svoji chuť a je škoda to kazit :). Dobré pochutnání
Fera
Reakce na pochvlu na kyselo
No, u nás to je taková tradce, dělala to, babka, maminka a teď to dělá i moje žena. U nich se to ¨také dělalo trochu jinak, ale když u nás ochutnala to naše kyselo, tak od té doby se jinak nevaří.
Měj te se hezky, a až budete vařit kyselo, tak si na nás vzpomeňte.
Dobrou chuť, Vám přejí: Tomášovi z Dolních Štěpanic.