Cibuli očistíme a nasekáme co nejvíc najemno. V míse smícháme mleté hovězí maso se žloutkem a cibulí. Podle chuti směs osolíme a opepříme, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Do směsi nepřidáme ani mouku, ani strouhanku.
Z hmoty tvoříme asi 1 cm vysoké placičky, podobné hamburgerům. Ruce si můžeme namočit do vlažné vody, hamburgery se budou lépe tvarovat a nebudou se lepit na ruce.
Rozehřejeme grilovací pánev s trochou oleje. Hamburgery vložíme na rozehřátou pánev a grilujeme 2 - 4 minuty z každé strany - záleží na výšce hamburgerů. Grilované rychlé hamburgery necháme ještě asi 1 - 2 minuty odstát a můžeme podávat.
Rychlé hamburgery podáváme buď v housce se zeleninou nebo jen tak na talíři, kdy je doplníme hořčicí, cibulí a čerstvým pečivem.