Mandlové sušenky s kakaem podáváme ke kávě nebo horké čokoládě.
Recept je vhodný i pro vánoční cukroví "na poslední chvíli".
Hodnocení
4.6
/ 5 (59x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Kakao2 lžíce
Bílek2 ks
Mandle200 g
Cukr moučka120 g
Postup přípravy
Neoloupané mandle umeleme. Smícháme s bílky, kakaem a moučkovým cukrem .Vše zpracujeme v těsto.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Mokrýma rukama z těsta tvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu.
Kuličky klademe na plech a pečeme v horké troubě 10 až 12 minut.
Hotové sušenky necháme chvíli chladnout na plechu a potom je přendáme na servírovací talíř.
Správně upečené sušenky vypadají křehce, na povrchu mají prasklinky a uvnitř jsou měkké a vláčné.
Čokoládové sušenky podáváme k horké smetanové čokoládě nebo kávě se šlehačkou.
Dobrý den,
prosím Vás, jak dlouho sušenky vydrží (pokud je tedy děti hned nesní :-D)?
Vydrží v dóze třeba 14 dní nebo jsou určeny k okamžité spotřebě?
Jinak moc děkuji za recept :-D Peču jiné sušenky a tam se dávají zase jen 2 žloutky a já pak nevím, co s bílky. Tak toto je výborné řešení :-D
Jarka.P.
Re: Bilky
Bílky nešlehejte, pouze jimi spojte mandle, kakao a cukr. Ať se vám pečivo vydaří. j.p.
zd
Bilky
Chtěla jsem se zeptat, zda se nemají bílky našlehat jako sníh.