Rychlé chlebánky

Recept na bramborové knedlíky s chlebem.


3.76x
35 min
1×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Pak je oloupeme a ještě teplé prolisujeme
nebo jemně nastrouháme. Osolíme a smícháme s moukou. Přidáme sekanou petrželku a vejce. Zpracujeme těsto.

Krajíce chleba bez kůrky nakrájíme na kostičky. Na másle je dozlatova osmažíme a přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Potom smícháme kostičky chleba s bramborovým těstem. Z těsta děláme menší kulaté knedlíky.

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody vmícháme solamyl rozmíchaný v troše studené vody. Vložíme knedlíky a vaříme asi 20 minut. Uvařené rychlé chlebánky vybereme a každý špejlí propíchneme.

Rychlé chlebánky podáváme k dušené zelenině s vařeným hovězím masem z polévky. Dobré jsou i s rajskou omáčkou a s plněnými paprikami.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé chlebánky

Zpět na recept