Rychlá žampionová polévka se smetanou

Recept na super rychlou polévku, po které se u nás vždy jen zapráší.


4.781x
30 min
39×

Postup přípravy

Na 1/2 másla krátce orestujeme čerstvé oloupané žampiony nakrájené na menší plátky (nebo kostičky - podle libosti), trochu podlijeme vodou a krátce podusíme, přidáme zbytek vody nebo zeleninového vývaru, provaříme.
Nakonec vmícháme jíšku připravenou nejlépe z druhé půlky másla (popř. oleje) a hladké mouky, opět chvíli provaříme a zjemníme šlehačkou či smetanou na vaření a podle chuti dosolíme.

Výborná je žampionová polévka posypaná petrželkou nebo pažitkou - může být i sušená - dodá polévce skvělou chuť.

Vše dělám doma od oka, každý určitě najde brzy tu svou nejlepší konzistenci a chuť této rychlé žampionové polévky se smetanou.
user-icon

autor katka82


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá žampionová polévka se smetanou

Zpět na recept