Rychlá šípková omáčka

Výborná příloha zejména ke zvěřině nebo masu připravenému na divoko.


4.6110x
45 min

Postup přípravy

Sušené nebo čerstvé šípky vypereme v teplé vodě a dáme vařit s troškou vody s hřebíčkem a citronovou kůrou.

Rozvařené šípky prolisujeme sítem, přidáme vývar, ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a vínem. Potom omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky, dohladka povaříme.

Šípková omáčka je výborná ke kančímu masu, ale bude slušet i vepřové pečínce připravené s kořením na zvěřinu. Šípkovou omáčku podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Anemonne


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá šípková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká