Vaření.czReceptyRychlá rajská omáčka na těstoviny

Rychlá rajská omáčka na těstoviny

Protože uvařená rajčata jsou příliš kyselá, omáčka z čerstvých rajčat to napraví. Je vhodná jak pro rýži, tak i pro těstoviny. Použijete-li elektrický kráječ, připravíte omáčku ještě rychleji.


4.676x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.3 šálkuvoda
2 lžíceolivový olej
1 ksmalá cibule
0.3 šálkučerstvá bazalka
1 kszeleninový bujón
0.3 šálkučerstvá petrželka
1 kscelerová nať
6 ksstřední rajče
1 ksmalá karotka

podle chuti

ochucená sůl nebo směs koření bez soli

Postup přípravy

Olivový olej rozpalíme na středně velké pánvi s víkem. Nakrájíme cibuli a smažíme ji na olivovém oleji. Potom nakrájíme česnek, přidáme jej k cibuli a krátce osmahnme. Nakrájíme mrkev a celer a přidáme ke smažící se zelenině. Dobře promícháme. Jemně nakrájíme petržel a bazalku a rovněž přidáme k zelenině. Potom přidáme bujon s vodou. Přiklopíme a vaříme na mírném ohni 15 minut, než změkne mrkev nebo celer. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Zatímco se obsah pánve bude chladit, dáme rajčata do vroucí vody na 30 sekund, než se sloupne slupka. Rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme už v míse, takže nepřijdeme o nic z jejich obsahu. Smaženou zeleninu smíchejte s rajčaty a osolíme či ochutíme směsí koření bez soli. Rychlá rajská omáčka na těstoviny vystačí pro 2 - 3 osoby.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajská omáčka na těstoviny

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena