Rychlá rajčatová polévka

Recept na výbornou rajčatovou polévku, která je za chvíli hotová.


3.812x
25 min
5×

Postup přípravy

Nakrájíme si rajčata, orestujeme a podlijeme 1 litrem vody. Přidáme půl bujónu. Pak rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme protlak, trochu jíšky, asi půl centimetrový kousek másla a necháme základ polévky povařit.

Do základu přidáme smetanu, špetku bazalky i oregana, trochu podravky na dochucení, sůl, pepř a podle chuti dosladíme. Dávám asi dvě lžíce cukru. Polévka by měla být sladší, je potom chutnější. Polévku chutnáme na studeném talířku, ne ze lžíce. Nejlépe tak vynikne chuť.

Nakonec polévku propasírujeme přes cedník, abychom v ní neměli slupky z rajčat. Rajčatovou polévku rozdělíme na talíře.

Do každé porce polévky můžeme přidat lžíci zakysané smetany a můžeme podávat. Polévka je dobrá samotná nebo s pečivem. Vynikající jsou k ní opečené toasty. Můžeme přidat trochu parmazánu, pokud máme, ale je dobrá i bez něj.
user-icon

autor Janett11


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá rajčatová polévka

Zpět na recept