Rychlá pastýřská mísa

Recept na tzv. pastýřskou mísu.


3.519x
30 min

Ingredience

50 gcibule
50 gzelená paprika
250 gmleté maso
1 kostkahovězí bujón
1 ksřapíkatý celer
150 mlrajská omáčka

podle chuti

bramborová kaše

Postup přípravy

Mleté maso (hovězí, telecí nebo ovčí i směs) uvaříme, osmažíme nebo upečeme. Do hrnce dáme uvařené nebo osmažené maso. Zalijeme rajčatovou omáčkou, přidáme masový vývar, sůl, pepř a veškerou sekanou zeleninu, která je v receptu. Samozřejmě sůl a pepř. Vše přivedeme k varu a vaříme naplno asi 15 minut, nebo až roztok zhoustne na hustou kaši. Když je potřeba zahustíme směs trochou solamylu. Směs dáme do menší ohnivzdorné misky. Zakryjeme vrstvou bramborové kaše, osolíme, opepříme a ozdobíme trochou sladké mleté papriky. Rychlou pastýřskou mísu dáme vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut nebo až je kaše trochu nahnědlá. Pak vše posypeme strouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr rozpustí. Rychlou pastýřskou mísu podáváme ihned. Vhodnou přílohou je chléb a kyselé okurky.
user-icon

autor Ivy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá pastýřská mísa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena