Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev, petržel, celer a cibuli očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, zeleninu nastrouháme na nudličky.
V hrnci rozehřejeme olej a vepřové plátky opečeme z obou stran jako přírodní řízky. Plátky vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a po chvíli zeleninu. Přidáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Krátce osmahneme a pak podle chuti osolíme a polijeme vodou. Zeleninu dusíme doměkka.
Když je zelenina měkká, vyjmeme kuličky koření a bobkový list. Zeleninu rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby ji můžeme i propasírovat. Základ omáčky rozředíme vroucí vodou, abychom získali požadovanou konzistenci nebo množství. Svíčkovou zjemníme máslem nebo případně i smetanou. Smetana není nutná.
Opečené vepřové plátky vložíme do omáčky a společně prohřejeme. Rychlá "svíčková" je dobrá s knedlíkem i těstovinami.