Rychlá jitrnicová kaše

Pokud dostanete chuť na jitrnicovou kaši a nemáte čas na její klasickou přípravu, vyzkoušejte tento rychlý recept a můžete si v těchto sychravých dnech výborně pochutnat.


2.811x
60 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
100 gcibule
200 gvepřová játra
250 gdušená rýže
200 gvepřové plecko
200 gvepřový lalok
100 gdomácí vepřové sádlo
50 gsádlo vyškvařené z domácí uzené slaniny

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř
drcená majoránka

Postup přípravy

Do mísy semeleme vepřové plecko s vepřovou podhrdlinou (tedy lalokem) a přidáme sůl. Vepřová podhrdlina je také známá pod názvy vepřový lalok nebo podbradek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Na domácím vepřovém sádle orestujeme pokrájenou cibuli do žluta a necháme úplně vychladnout. Maso s vepřovým lalokem okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a přidáme prolisovaný česnek. Dále přidáme majoránku, vychladlou orestovanou cibuli, vychladlou dušenou rýži, pomleté vepřové sádlo a všechno spolu dobře promícháme. Pekáček vylijeme sádlem vyškvařeným z domácí uzené slaniny, případně můžeme použít domácí vepřové sádlo. Pekáček naplníme připravenou jitrnicovou kaší a uhladíme povrch. Na povrch směsi ještě dáme domácí vepřové sádlo. Jitrnicovou kaši pečeme 30 minut v troubě při teplotě 180 °C, dokud povrch nebude pěkně do červeno-hněda. Rychlou jitrnicovou kaši podáváme horkou s domácími nakládanými pikantními sladko-kyselými okurkami a krajícem čerstvě upečeného chleba. Jitrnicovou kaši můžeme také podávat s vařenými brambory, kyselým zelím nebo čalamádou. Je to moje zrychlená verze bez vaření, jen upečená, ale vynikající. Ochladilo se, a tak jsme zatoužili po jitrnicové kaši. Ještě sice není pravé zabíjačkové období, ale chuť jsme teda měli, tak jsem udělala zrychlenou verzi bez vaření. Klasicky se jitrnicová kaše připravuje z uvařeného vepřového ovarového masa, laloku, plecka, jater, rýže nebo krup. Někde dokonce s vymačkanými žemlemi.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá jitrnicová kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena