Rychlá jahodová polévka

Recept na výbornou studenou polévku z jahod.


3.73x
15 min

Ingredience

0.8 lvoda
1 kgjahody
150-200 gtřtinový cukr

na ozdobu

smetana
čerstvá máta

Postup přípravy

Jahody propláchneme vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté jahody najemno rozmixujeme. Do vody vsypeme cukr a za občasného promíchání přivedeme k varu, aby se nám cukr rozpustil. Poté necháme cukrový rozvar vychladnout. Vychlazený cukrový rozvar krátce promixujeme s jahodovým pyré a podáváme. Osvěžující jahodovou polévku rozlijeme do misek či hlubokých talířů a šikovně dozdobíme smetanou a lístečky čerstvé máty.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá jahodová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena