Rychlá italská peperonata

Výborná barevná italská příloha z paprik.


3.97x
30 min

Ingredience

1 paličkačesnek
1 kscibule
1 lžičkaoregano
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 ksžlutá paprika
2 ksvětší rajče

podle chuti

sůl
mletý pepř
balzamikový ocet

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibuli přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Papriky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli. Zmírníme plamen a přidáme na plátky nakrájený česnek, smažíme asi minutu (česnek nesmí zhnědnout). Přidáme papriky, osolíme a přidáme oregano. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Rychlou italskou peperonatu povaříme bez pokličky asi 3 minuty. Nakonec zakápneme balzamikovým octem a ihned podáváme.

Peperonata chutná výborně jako příloha k masu. Jako vegetariánský pokrm podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.
user-icon

autor Nat


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá italská peperonata

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.