Na odměřování si připravíme hrnek o objemu 250 ml. Menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Rozinky namočíme. Troubu předehřejeme na 170 °C.
Smícháme vejce, cukr, olej, vanilkový cukr, rum, nastrouhaný kokos, prosáté kakao s moukou a práškem do pečiva. Podle potřeby přidáme mléko a umícháme hladší těsto.
Na krém vyšleháme tvaroh se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou, cukrem, rozinkami a troškou mléka. Polovinu těsta nalijeme do formy, přikryjeme tvarohovým krémem a zalijeme zbytkem těsta.
Buchtu pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě. Upečenou buchtu necháme vychladnout, potom ji můžeme pocukrovat a nakrájet.
Rychlou buchtu s tvarohem podáváme ke svačině s šálkem kávy nebo čaje.