Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem

Rychlé a snadné pečení.


4.542x
60 min
6×

Postup přípravy

Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200 °C elektrické troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme rebarborový kompot. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma. Na vychladlý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot.

Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme v hladký krém a rozetřeme na kompot.

Rychlou buchtu s rebarborou a tvarohem můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kakaem.
user-icon

autor sylver


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem

Zpět na recept