Kompotovou ovocnou směs necháme odkapat přes sítko. Ovocnou šťávu budeme potřebovat do buchty. Velká vejce vyšleháme šlehačem s půl hrnkem cukru a vanilkovým cukrem až do světlé krémové barvy. Po lžících přisypáváme prosátou mouku a do posledních dvou lžic přidáme prosátý prášek do pečiva. Mezi šleháním přiléváme šťávu z kompotu, ze které si necháme asi 4 lžíce na kakaové těsto.
Menší plech vyložíme pečicím papírem a lehce potřeme olejem. Na plech vlijeme více jak polovinu těsta, na které poukládáme odkapané ovoce. Zbytek těsta prošleháme se zbytkem šťávy a dvěma lžícemi kakaa. Kakaovým těstem přikryjeme ovoce cik cak.
Buchtu s míchaným ovocem pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Záleží na troubě, jak dlouho budeme péct.
Rychlou buchtu s míchaným ovocem po vychladnutí krájíme na kousky a podáváme u kávy a čaje. Pro labužníky pocukrujeme buchtu ještě cukrem moučka.