Rybízové sněhovky

Jemné a chuťově velice dobré rybízové koláčky.


3.077x
90 min

Postup přípravy

Mouku a moučkový cukr prosejeme na vál, přidáme drobně nakrájenou heru a vše promneme. Pak přidáme žloutek a rychle zpracujeme v těsto, které necháme v chladu půl hodiny rozležet.

Potom těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme větší kolečka. Z poloviny koleček vykrojíme středy menšími kolečky a vniklá mezikruží přilepíme rozšlehaným vejcem na plná kolečka. Rybízová kolečka skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v horké troubě na 250°C do zrůžovění.

Z bílků ušleháme sníh, přidáme po částech cukr a šleháme, dokud sníh hodně nezhoustne a cukr se zcela nerozpustí.

Upečené koláčky naplníme rybízem a pokryjeme sněhem. Rybízové sněhovky pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150 °C, než sníh zrůžoví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízové sněhovky

Zpět na recept