Pangasiuse necháme rozmrazit nebo použijeme čerstvou rybu. Maso zbavíme zbytečného tuku, blanek a nakrájíme ho na menší kousky. Krabí tyčinky rozmrazíme v mikrovlnce nebo převařením ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Kukuřici scedíme.
Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, zeleného pesta, tymiánu a omáčky ze zeleného pepře, kterou můžeme nahradit i čerstvě nadrceným zeleným pepřem. Vmícháme rybí maso, krabí tyčinky, kapary a necháme asi hodinu marinovat.
Pánev rozpálíme, vhodíme marinovanou směs a zprudka opečeme. Kolečka krabích tyčinek se nám mícháním rozdělí na kousíčky. Když nám ryba zbělá, přidáme kukuřici a dochutíme ještě bylinkovou solí. Příprava je hotová do 8 - 10 minut.
Rybí salát se zeleným pestem podáváme teplý i studený jako hlavní chod. Pro větší jedlíky jej můžeme promíchat s rýží podušenou na cibulce. Recept je určen na 2 porce.