Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na fritatu s treskou zapečenou se smetanou a parmazánem. Omeletu podáváme jako hlavní chod s bramborem a čerstvou zeleninou.
Hodnocení
4.3
/ 5 (12x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Vejce4 ks
Mléko250 ml
Filé z tresky400 g
Parmazán80 g
Bobkový list1 ks
Zakysaná smetana1 kelímek
Citronová kůra1/2 lžičky
Smetana na vaření4 lžíce
Celý černý pepř5 kuliček
Podle potřeby
Máslo1 lžička
Postup přípravy
Rybu očistíme, osolíme a vložíme do pekáčku s mlékem. Přidáme bobkový list a 4 - 5 kuliček celého pepře a v troubě předehřáté na 180 °C necháme asi 13 - 15 minut propéci.
Pak rybu vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Zakysanou smetanu promícháme se strouhanou citronovou kůrou, lžičkou citronové šťávy a strouhaným parmazánem.
Vejce prošleháme se 4 lžicemi smetany, osolíme, opepříme a vlijeme na pánev (musí být vhodná i trouby) vytřenou máslem.
Jakmile se omeleta ode dna zpevní, poklademe ji kousky ryby, přelijeme zakysanou smetanou se sýrem a ihned přendáme do trouby předehřáté na 220 °C.
Rybí omeletu se smetanou a parmazánem pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova. Rybí omeletu se sýrem servírujeme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninové saláty.