Rybí hořčičná omáčka

Jednoduchá omáčka z rybího vývaru a hořčice. Skvěle se hodí ke grilovaným, pečeným nebo vařeným rybám.


2.9126x
20 min

Postup přípravy

V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a za častějšího míchání ji osmažíme dorůžova. Pak ihned vlijeme vývar a stále mícháme.

Základ omáčky ochutíme hořčicí a krátce povaříme, aby se rozvařily případné hrudky z jíšky. Přidáme dijonskou hořčici a podle chuti rybí omáčku okořeníme solí a pepřem. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a už jen velmi povaříme, aby se vše spojilo a smetana prohřála. Nesmí se však připálit.

Hotovou rybí hořčičnou omáčku podáváme s vařenou či pečenou rybou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí hořčičná omáčka

Zpět na recept