Rybí hořčičná omáčka

Jednoduchá omáčka z rybího vývaru a hořčice. Skvěle se hodí ke grilovaným, pečeným nebo vařeným rybám.


2.9126x
20 min

Postup přípravy

V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a za častějšího míchání ji osmažíme dorůžova. Pak ihned vlijeme vývar a stále mícháme. Základ omáčky ochutíme hořčicí a krátce povaříme, aby se rozvařily případné hrudky z jíšky. Přidáme dijonskou hořčici a podle chuti rybí omáčku okořeníme solí a pepřem. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a už jen velmi povaříme, aby se vše spojilo a smetana prohřála. Nesmí se však připálit. Hotovou rybí hořčičnou omáčku podáváme s vařenou či pečenou rybou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí hořčičná omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena