Rybí guláš

Pikantní gulášová omáčka s kousky ryb. Prostě rybí guláš.


3.1288x
60 min
1×

Ingredience

2-4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
0.3 kostkymasox
2 ksstředně velká cibule
1 lžícehladká mouka
1 kgfilé z mořské štiky nebo treska či jiná vykoštěná ryba
sladká nebo pálivá paprika

Postup přípravy

Nejlepší a nejrychlejší je, když použijemé rybí filé. Maso nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme. Opatrně obracíme, aby se maso nerozpadlo. Dobře opečené kostky ryby vyjmeme a do tuku po rybě vložíme nadrobno krájenou cibuli, kterou lehce zpěníme a hned přimícháme asi lžičku pálivé papriky.


Cibulku můžeme ještě zasypat moukou (můžeme použít instantní jíšku a vše bude rychlejší), s cibulí ji krátce osmažíme, podlijeme vodou a dobře povaříme. Nakonec přidáme masox a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky vložíme prohřát opečené kousky ryby.


Hotové maso můžeme podávat s toasty, rýží nebo pečeným bramborem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.