Vaření.czReceptyRybí filety se sardelovým přelivem

Rybí filety se sardelovým přelivem

Rybí filety z pangase přelité omáčkou z bylinek, česneku a sardelky.


4.832x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
500 grybí filety pangas

omáčka

5 stroužkůčesnek
1 ksvelká cibule
2 lžičkystrouhaná citronová kůra
500 mlzeleninový vývar
2 lžícesardelová pasta
2 hrstěusekaná petrželová nať

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

citron

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a prolisujeme. Petrželovou nať jemně usekáme. Z omytého citronu nastrouháme kůru. Z kostky připravíme zeleninový vývar, do kterého přidáme cibulku, česnek, citronovou kůru, petrželku a sardelovou pastu. Vše rozmícháme a zvolna vaříme bez poklice, asi 20 minut, dokud nevznikne hustá šťáva. Rybí filety omyjeme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Potom je osušíme, opečeme z obou stran na másle. Rybu rozdělíme na porce, přelijeme sardelovou omáčkou a podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem a čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí filety se sardelovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena