Vaření.czReceptyRybí filé se sýrovým bešamelem

Rybí filé se sýrovým bešamelem

Chutné rybí filé připravené trochu jinak. Výborný recept na rybí plátek zapečený s delikátním sýrovým bešamelem.


4.816x
35 min
3×

Ingredience

200 gtvrdý sýr
1 balíčekrybí filé

podle chuti

sůl
koření
mletý černý pepř
čerstvé bylinky

omáčka

2 lžícemáslo
2 lžícehladká mouka
500 mlsmetana na vaření

podle potřeby

strouhanka
olej na vymazání

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a naskládáme do něj osolené a opepřené rybí filé nebo jinou rybu. Zkoušela jsem například makrelu, tolstolobika, tresku i lososa. Rybí maso můžeme ještě posypat nasekanou čerstvou petrželovou natí, tymiánem či rozmarýnem. Na bešamel v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, chvíli restujeme a pak za stálého míchání přidáme smetanu na vaření. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme z plotny a trochu necháme vychladnout. Mezitím si nastrouháme sýr (eidam, goudu nebo i uzený sýr, ale výborná je niva) a vmícháme ho do bešamelu. Připraveným bešamelem zalijeme okořeněnou rybu v pekáči. Rybí maso zalité bešamelem zapečeme v troubě dorůžova. U tohoto receptu je možné různě kombinovat podle chuti. Když dáme na rybu bylinky, tak do bešamelu dáme jen sýr a popřípadě jen trochu přisolíme a připepříme. Nebo můžeme bylinky vynechat a do bešamelu přidáme nějakou kořenící směs, výborná je například směs na grilovaní, směs argentina, chilli, někdy stačí jen přidat prolisovaný česnek. Experimentování se prostě meze nekladou. Rybí filé se sýrovým bešamelem podáváme ihned po vyndání z trouby s přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí filé se sýrovým bešamelem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena