Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Žampiony nakrájíme na plátky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatový protlak dáme do rendlíku. Z rybího vývaru odebereme 4 lžíce do misky, zbytek nalijeme do rendlíku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v rendlíku přivedeme k varu, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání ji zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom ji povaříme ještě zhruba 5 minut.
Do omáčky přidáme papriky, ananas a sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného zamíchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů