Rybí filé se sladkokyselou omáčkou

Ananas a papriky dodávají pokrmu, který může posloužit jako zajímavé pohoštění, vynikající chuť.


3.249x
45 min

Ingredience

sůl
2 ksrajče
1 lžícerajčatový protlak
180 gžampiony
pepř
3 lžícesojová omáčka
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
4 lžícebílý vinný ocet
1 hrnekrybí vývar
2 lžičkykukuřičný škrob
230 gananasový kompot
650 grybí filé

Postup přípravy

Rajčata oloupeme a zbavíme semen. Žampiony nakrájíme na plátky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, ocet a rajčatový protlak dáme do rendlíku. Z rybího vývaru odebereme 4 lžíce do misky, zbytek nalijeme do rendlíku. Vývar v misce smícháme s kukuřičným škrobem na hladkou pastu. Směs v rendlíku přivedeme k varu, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob a za stálého míchání ji zvolna vaříme do zhoustnutí. Potom ji povaříme ještě zhruba 5 minut.

Do omáčky přidáme papriky, ananas a sirup z konzervy, rajčata a žampiony a za občasného zamíchání vaříme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

Rybí maso upravíme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a misku přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Maso musí být křehké. Hotový pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé se sladkokyselou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.