Máslo utřeme s jemně nastrouhaným křenem, osolíme a opepříme.
Křenovým máslem pomažeme filé nakrájené na plátky a vždy po dvou je spojíme k sobě.
Na kusy alobalu vždy položíme spojené plátky, zakapeme citrónovou šťávou, popřípadě ještě dopepříme.
Vejce rozšleháme s moukou, nalijeme na jednotlivé porce, alobal dobře uzavřeme a v horké troubě pečeme přibližně čtvrt hodiny.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
S takovými známostmi se hned vaří lépe :-)). Přeji dobrou chuť a díky za milé příspěvky.
doktor
Re: Krásné.
Já mám kamaráda,který vozí kamionem ovoce z jihu na sever,a z severu,většinou norského Bergenu ,mražené lososy,dle sezony.Koupil sem kvalitní filetovací nůž,lososy nechal v mrazáku při minus 16Celsia,a můj hlavní problém bylo,jestli si při filetování uříznu prsty dva,nebo tři.
Nestalo se,a filetovaného lososa dávam k dobru k vašemu skvělému receptu.
Marťa Č.
Re: Krásné.
Už jsem to zkoušela s více druhy ryb, záleží, čemu dáváte přednost. My tresce, takže ta u nás vyhrává. A je to opravdu pochoutka.
doktor
Krásné.
Vynikající,krásná harmonie a nápaditost.Jenom bych prosil,jaký druh ryb většinou používáte.Napište,prosím,ten recept dle druhu ryby lze dotáhnout na úroveň gourmetství.
Předem děkuji.