Rybí filé po švédsku

Moje úprava zapečeného švédského rybího filé. Skvělý recept.


4.513x
45 min

Ingredience

3 lžícemáslo
1 ksžloutek
500 mlvoda
1 kspórek
250 geidam
4 lžícepolohrubá mouka
citronová šťáva
1 plechovkasterilované žampiony
4 plátkyrybí filé

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

podle potřeby

máslo
2 lžícestrouhanka

Postup přípravy

Rybí filé osolíme, pokapeme citronem a necháme odležet. Mezitím si v hrnci přivedeme k varu vodu. Do ní vložíme filé a necháme opět přejít varem. Poté filé vyjmeme a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Rybu posypeme oblíbeným kořením a necháme stát. V jiném hrnci z másla a polohrubé mouky připravíme světlou jíšku. Do ní vlijeme ještě horký rybí vývar a důkladně rozmícháme. Pak necháme omáčku 10 minut povařit a odstavíme ji z tepla. Do chladnoucí omáčky vmícháme žloutek, podle chuti ji osolíme a opepříme. Můžeme přidat trochu strouhaného muškátového oříšku. Ochucené rybí filé posypeme scezenými plátky žampiónů a na kolečka nakrájeným pórkem. Vše zalijeme hotovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a celý povrch posypeme lehkou vrstvou strouhanky. Na strouhanku poklademe slabé plátky másla a rybí filé po švédsku dáme zapékat. Asi po 30 minutách je rybí filé hotové. Rybí filé po švédsku podáváme nejlépe s vařenými brambory.
user-icon

autor AnnieV

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí filé po švédsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena