Rybí filé po orientálsku

Jednoduchý, ale dobrý recept, jak připravit rybu.


2.973x
25 min

Ingredience

rostlinný olej
600 grybí filé

marináda

4 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícecitronová šťáva
0.5 lžičkydrcený kmín
0.5 lžičkymletý zázvor
0.5 lžičkychili koření

trojobal

2 ksvejce
strouhanka
2 lžícemléko
hladká mouka

Postup přípravy

Rybí filé nakrájíme na porce a vložíme na 3 až 4 hodiny do marinády, kterou si připravíme z rozetřeného česneku, zázvoru, chilli koření, drceného kmínu, citronové šťávy a ze soli. Pokud se vám zdá, že marinády je málo, můžete přidat trochu oleje.

Nádobu s rybím filé namočeným do marinády odložíme na chladné místo nebo do chladničky. Během marinování občas zlehka promícháme.

Potom rybí filé vyjmeme, necháme okapat, obalíme v hladké mouce, ve vejcích, která jsme rozšlehali s mlékem a ve strouhance. Rybí filé po orientálsku smažíme na rozehřátém rostlinném oleji z obou stran dozlatova.

Hotové rybí filé po orientálsku pokapeme trochou citronové šťávy a podáváme s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé po orientálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.