Ryba podle tety Běty

Výborný recept na rybí filé zapečené v omáčce a se sýrem.


4.47x
60 min
2×

Postup přípravy

Rybí filé (treska) nakrájíme na čtverečky, osolíme a mírně opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Pažitku nasekáme nadrobno. Z bílků ušleháme sníh.

Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme filé a doměkka podusíme. Z části másla a hladké mouky uděláme světlejší jíšku, kterou zalijeme vínem, vývarem nebo vodou a vydušenou šťávou z ryby. Za stálého míchání chvíli povaříme. Omáčku necháme vychladnout a přimícháme žloutky, sardelovou pastu, posekanou petrželku, citronovou šťávu a špetku muškátového oříšku. Podle chuti dosolíme. Zlehka přidáme rybí filé a ušlehaný sníh z bílků.

Pekáč vymažeme zbytkem másla, vysypeme strouhankou a vložíme směs s rybím masem. Smícháme strouhaný sýr s 1 lžící strouhanky a vršek hustě posypeme sýrem. Pekáč se směsí dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a asi půl hodiny zapečeme.

Rybu podle naší tety Běty podáváme s bramborovou kaší a se salátem, třeba z červené řepy. Porce ozdobíme lístkem máty, šalvěje a podobně.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba podle tety Běty

Zpět na recept