Ryba po houbařsku

Zapečené rybí kousky s orestovanou cibulou, žampiony a jemnou mléčnou omáčkou.


2.9714x
120 min

Postup přípravy

Plátky ryby nařežeme na menší kousky, osolíme a opepříme. Cibuli na nudličky osmažíme dorůžova. Žampiony opláchneme a povaříme. Měkké houby přecedíme a nakrájíme na plátky. Připravíme si speciální zapékací misky ( kokotky ) nebo mísu s vyšším okrajem. Nádoby vymažeme olejem, rozdělíme do nich kousky ryb, zasypeme osmaženou cibulkou, potom vrstvu žampionů a navrch klademe rajčata nakrájená na kolečka. Vše zalijeme mléčnou omáčkou a posypeme strouhaný sýrem. Omáčku připravíme takto: Na pánvi prohřejeme mouku, zalijeme horkým mlékem. Za stálého míchání vytvoříme hladkou hmotu, osolíme, opepříme, necháme asi 5 minut povařit. Potom vmícháme dva žloutky a omáčku uvedeme k varu. Před podáváním sypeme čerstvými bylinkami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba po houbařsku

Zpět na recept