Růžičková kapusta se smetanou

Recept na výbornou a hlavně zdravou přílohu k masu a nebo jako samostatný pokrm s bramborem a sýrem vhodný i pro vegetariány.


3.436x
25 min
2×

Postup přípravy

Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní zvadlé lístky a košťál nařízneme na kříž. Vypereme je pod tekoucí vodou. Připravíme si vývar (může být i z kostky).

V kastrolu přivedeme k varu vývar s jednou lžící oleje . Vložíme kapustičky a bez pokličky je na velmi mírném ohni vaříme asi 10 minut. Po této době kastrol zakryjeme a necháme kapustičky dodusit. To trvá asi ještě 5 minut, podle jejich velikosti. Dbáme však na to, aby se nerozvařily. Měkké kapustičky ihned vyjmeme a dokončíme šťávu. Za stálého míchání a mírného varu přidáme postupně máslo, zakysanou smetanu a podle potřeby a chuti sůl a pepř. Prošleháme a vrátíme hotové kapustičky do omáčky. Nezahušťujeme.

Podáváme je jako přílohu k nejrůznějším masům, nebo jako i samostatný pokrm s bramborem a sýrem, vhodný pro vegetariány.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růžičková kapusta se smetanou

Zpět na recept