Rumové řezy

Velmi chutné řezy, vhodné ke každé slavností příležitosti. Nenáročné pečení, dokončení za studena.


3.5156x
120 min
4×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
13 dkgcukr moučka
8 dkgmásla
50 dkghladká mouka
2-3 lžícevlažné mléko
3 lžičkyamonium (cukrářské droždí)

náplň

250 mlrum
1 balíčekdětské kulaté piškoty

poleva

2 lžícekakao
3 lžícemléko
10 dkgcukr krupice
1 lžícebramborový škrob
10 dkgtuk (lze Rama)

krém

750 mlmléko
25 dkgcukr moučka
2 balíčkyvanilkový pudink
25 dkgmáslo (Rama)

Postup přípravy

Těsto:


Z hladké mouky, tuku, cukru, vajec a amonia namočeného v trošce vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na poloviny a vyválíme na pláty o velikosti plechu. 2 plechy vyložíme pečícím papírem. Do jedné poloviny můžeme pro obarvení přidat kakao. Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 20 minut. Upečené placky necháme vychladnout.

Krém:


V mléce rozmícháme pudinkový prášek a vše povaříme. Pudink necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem (ručním šlehačem) a po lžících přidáváme zcela vychladlý pudink. Krém šleháme asi 2 minuty.

Vrstvení:


Piškoty postupně namáčíme v rumu! Na jednu placku natřeme 1/2 krému, poklademe vrstvu piškotů namočených v rumu a dáme druhou polovinu krému. Přiložíme druhou placku, potřeme čokoládovou polevou. Posypeme strouhaným kokosem.

Řezy necháme v chladu uležet, výborně chutnají se šlehačkou.



Poleva:


Smícháme cukr se škrobem a kakao, přidáme tuk, mléko a rozpustíme.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rumové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.