Rozmarýnové kuře s polentou

Italská lahůdka na selský způsob. Rozhodně stojí za ochutnání.


3.0111x
75 min

Ingredience

500 mlvoda
1 lžícerozmarýn
1 kskuře
mletý bílý pepř
2 lžícecitronová šťáva

podle potřeby

olej

příloha

2 lžícemáslo
250 gkukuřičná krupice

poleva

500 mlmléko

na ozdobu

citron
meduňka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme polentu. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko a stejné množství vody. Přidáme po lžičce soli a oleje a za stálého míchání vsypeme kukuřičnou krupici. Povaříme asi 15 minut za občasného promíchání. Hotovou polentu nalijeme na plech s vysokým okrajem, povrch pečlivě uhladíme a necháme vychladnout.

Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Osolíme, opepříme a rovnoměrně posypeme rozmarýnem. Maso rozložíme na vymaštěný pekáč, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 25 minut. V polovině doby pečení pokapeme kuře citronovou šťávou.

Vychladlou polentu rozkrájíme na kosočtverce a postupně je ze všech stran opečeme na zbylém oleji. Rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme pečené kuře.

Rozmarýnové kuře s polentou podáváme ozdobené dílky citronu a lístky meduňky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnové kuře s polentou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.