Vaření.czReceptyRozbalený vepřový ptáček

Rozbalený vepřový ptáček

Recept na výborné rozbalené ptáčky.


5.04x
90 min

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

1 kscibule
1 lžícesádlo
100 gšpek
1 lžičkaplnotučná hořčice
1-2 lžícehladká mouka
300 gvepřová kotleta
4 kskyselé okurky
1 sklenicelák z okurek
2 ksjemné párky

příloha

4 balíčkyrýže

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Jemné párky nakrájíme na kolečka. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme sádlo a po obou stranách na něm zprudka opečeme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso vyjmeme a do sádla přidáme na kostičky nakrájený špek. Opečeme, dáme bokem, přidáme nakrájenou cibuli, párky a okurku. Podlijeme horkou vodou, vrátíme maso a v troubě pečeme doměkka tak, aby bylo maso neustále potopené. Vyjmeme z trouby, maso vyndáme, do zbylé omáčky nalijeme trochu láku z okurek a vody, přidáme plnotučnou hořčici a rozmixujeme dohladka. Mouku rozmícháme v horké vodě a omáčku zahustíme. Omáčku k rozbaleným vepřovým ptáčkům povaříme, dosolíme, vrátíme zpět maso a ještě ho v omáčce prohřejeme. Rozbalený vepřový ptáček chutná nejlépe s rýží.
user-icon

autor Sportak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozbalený vepřový ptáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena