Roštěnky po Hortobáďsku

Roštěnky se zeleninou, koření a krupicovými noky.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Naklepané plátky roštěnek osolíme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách do červena a položíme do jiné nádoby.

Na zbylém tuku osmažíme cibuli, posypeme červenou paprikou, okořeníme kmínem, třeným česnekem, podlijeme trochou vývaru, osolíme a nalijeme na roštěnky, které pod pokličkou dusíme v malém množství šťávy.

K poloměkkým roštěnkám přidáme nakrájená rajčata a papriku. Když se vlastní šťáva vydusí, podlijeme trochou vývaru. Dusíme na mírném ohni, až maso změkne.

V polovině vývaru zavaříme krupicové noky velikosti koblížků. Hotové roštěnky po Hortobáďsku přeložíme na mísu, poklademe noky, přelijeme šťávou a ozdobíme nasekanou petrželí.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky po Hortobáďsku

Zpět na recept