Vaření.czReceptyRoštěná se smetanovou omáčkou

Roštěná se smetanovou omáčkou

Recept z hovězího ve smetanové omáčce s houbami.


3.79x
90 min
1×

Ingredience

6 dkgslanina
2 lžíceolej
1 lžícehladká mouka
1.5 dlsmetana ke šlehání
1 plechovkasterilované žampiony
3 lžícepikantní kečup
60 dkghovězí roštěná

podle chuti

sůl
tymián
worcesterová omáčka
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka
hovězí vývar z kostky

Postup přípravy

Hovězí roštěnou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme olejem a necháme odležet. Poté roštěnky osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a do zbylého vývaru nakrájíme slaninu, osmahneme a zaprášíme moukou. Mírně podlijeme a vaříme. Přilijeme smetanu (více než 30 % tuku), přidáme kečup, tymián, scezené žampiony, worcesterovou omáčku a ještě chvíli povaříme. Do smetanové omáčky vrátíme zpět roštěnky a prohřejeme. Roštěnou se smetanovou omáčkou podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roštěná se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena