Roštěná na žampionech

Restované hovězí maso zalité omáčkou s restovanými žampiony.


3.916x
120 min

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, po stranách lehce nařízneme, naklepeme a osolíme i opepříme. Plátky masa necháme 10 minut odpočívat a pak je opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme ji do výpeku a osmahneme dozlatova. Vložíme maso, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme a výpek vyrestujeme do tuku. Zaprášíme moukou a restujeme dozlatova. Pak mouku zalijeme vývarem a 30 minut provaříme. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do změknutí. Hotovou omáčku můžeme přecedit, přidáme do ní žampiony i plátky roštěnek a 10 minut je prohříváme na mírném ohni. Podle chuti přisolíme i opepříme. Jako přílohu k roštěné na žampionech doporučuji dušenou (vařenou) rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena