Recept na výbornou chuťovku na doma nebo na grill party. Maso je samozřejmě lepší nechat uležet.
Hodnocení
3.1
/ 5 (121x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
6 plátků
vepřový řízek
těstíčko
1 lžička
sůl
2 ks
vejce
2 lžíce
solamyl
2 lžičky
maggi
2 lžíce
hořčice plnotučná
2 lžičky
worcesterská omáčka
1 lžička
mletý černý pepř
Postup přípravy
Vejce rozklepneme. Vmícháme do něj sůl, pepř, maggi, worcester, hořčici a solamyl. Těstíčko důkladně promícháme.
Vepřové řízky podle potřeby očistíme, omyjeme a v igelitovém pytlíku rozklepeme. Připravené řízky obalíme v těstíčku, naskládáme do čisté misky a zbylým těstíčkem přelijeme.
Rošťáky dáme do lednice na 1 - 2 dny marinovat a uležet.
Uleželé rošťáky opékáme obalené v těstíčku - jako přírodní.