Očištěné zelí povaříme vcelku ve vodě s masoxem a rozebereme na listy. Necháme je vychladnout..
Zatím si připravíme náplň. Kostičky žemlí zvlhčíme bílým vínem, spojíme s mletým masem, okořeníme a osolíme. Přidáme pokrájenou cibuli a kostičky anglické slaniny. Směs ochutíme sekaným libečkem a vmícháme vejce.
Zelné listy rozložíme na vál tak, že na tři velké listy položíme několik menších. Zelný plát osolíme a poklademe připravenou masovou náplní. Roládu opatrně stočíme, převážeme nití a vložíme do rozehřátého oleje. Roládu ze zelných listů osmažíme, podlijeme vývarem, dáme zbývající listy zelí pokrájené na nudličky a dusíme doměkka.
Pak vyjmeme roládu, šťávu ochutíme vegetou a zjemníme smetanou. Z rolády sundáme nit a nakrájíme na plátky.
Roládu ze zelných listů podáváme se zelím a brambory.