Roláda z králíka

Výborná příprava rolády z králičího masa - vhodná i pro slavnostní příležitost!


4.210x
90 min

Postup přípravy

Maso ze stehen odblaníme, odkostíme a opláchneme vodou. Opatrně zlehka naklepeme.

Připravené maso potřeme hořčicí, osolíme a okořeníme.

Na každou porci masa položíme plátek šunky, plátek sýra a proužek kyselé okurky. Potom dobře maso zabalíme a zavážeme nití.

Na rozehřátý olej ve vyšším kastrolu pokládáme porce - rolády. Opékáme je asi 15 minut a pak je přikryjeme pokličkou. Podle potřeby přidáme olej. Vodu jen mírně, aby se maso nezačalo dusit.

Před dokončením pečení přidáme k výpeku kysanou smetanu a promícháme.

Rolády podáváme s bramborovou kaší, kterou přeléváme smetanovou omáčkou. Doplňujeme krátce vařenou brokolicí a sterilovanou kukuřicí.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z králíka

Zpět na recept