Čtyři vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. K žloutkům zašleháme prosátou mouku a nakonec přidáme sníh z bílků.
Těsto uhladíme na plech s pečicím papírem pomazaným olejem a pečeme asi 15 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Ještě horký plát pocukrujeme a srolujeme pomocí papíru do rolády.
Na krém rozšleháme vejce s cukrem moučka a za stálého míchání necháme zhoustnout ve vodní lázni. Kastrůlek odendáme, přidáme rozpustnou kávu promíchanou s rumem a při míchání necháme zcela vychladnout. Měkké máslo u ušleháme zvlášť a přidáme ho do základu krému.
Kávovým krémem potřeme už rozvinutou roládu a opět ji svineme. Roládu potom vložíme ztuhnout do lednice.
Roládu s kávovým krémem podáváme nakrájenou na plátky ke kávě a čaji.