Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí

Hovězí roláda, která uspokojí ty největší gurmány.


4.910x
90 min
2×

Postup přípravy

Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Nastrouháme sýr a trochu dáme na stranu. Kapii nakrájíme nadrobno. Zbytek sýru smícháme s uvařenou rýží. Přidáme syrové vejce a pokrájenou papriku. Promícháme.

Maso rozkrájíme na plát a naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Polovinu salámu vyrovnáme na plát masa, to potřeme rýžovou směsí a navrch dáme druhou část salámu. Maso zavineme a pevně ovážeme provázkem. Na široké pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka po všech stranách orestujeme roládu, kterou poté vyjmeme.

Mezitím si nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku. To pak poprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem.
Přelijeme do pekáčku přidáme maso a pečeme na 200 °C asi 70 minut.
Během pečení roládu otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme teplým vývarem.

Hotovou roládu s rýžovo-sýrovou směsí vyjmeme, posypeme zbytkem sýru a uchováme v teple. Šťávu ještě ochutíme solí a pepřem.

Podáváme s americkým barmborem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí

Zpět na recept