Vaření.czReceptyRoláda plněná rýžovo-sýrovou směsí

Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí

Hovězí roláda, která uspokojí ty největší gurmány.


4.910x
90 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
1 kscibule
100 grýže
2 lžícekapie
50 geidam
2 lžícehladká mouka
400 ghovězí zadní
300 mlhovězí vývar
150 gplátkový šunkový salám

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Nastrouháme sýr a trochu dáme na stranu. Kapii nakrájíme nadrobno. Zbytek sýru smícháme s uvařenou rýží. Přidáme syrové vejce a pokrájenou papriku. Promícháme. Maso rozkrájíme na plát a naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Polovinu salámu vyrovnáme na plát masa, to potřeme rýžovou směsí a navrch dáme druhou část salámu. Maso zavineme a pevně ovážeme provázkem. Na široké pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka po všech stranách orestujeme roládu, kterou poté vyjmeme. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku. To pak poprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem. Přelijeme do pekáčku přidáme maso a pečeme na 200 °C asi 70 minut. Během pečení roládu otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme teplým vývarem. Hotovou roládu s rýžovo-sýrovou směsí vyjmeme, posypeme zbytkem sýru a uchováme v teple. Šťávu ještě ochutíme solí a pepřem. Podáváme s americkým barmborem.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena