Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Nastrouháme sýr a trochu dáme na stranu. Kapii nakrájíme nadrobno. Zbytek sýru smícháme s uvařenou rýží. Přidáme syrové vejce a pokrájenou papriku. Promícháme.
Maso rozkrájíme na plát a naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Polovinu salámu vyrovnáme na plát masa, to potřeme rýžovou směsí a navrch dáme druhou část salámu. Maso zavineme a pevně ovážeme provázkem. Na široké pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka po všech stranách orestujeme roládu, kterou poté vyjmeme.
Mezitím si nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku. To pak poprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem.
Přelijeme do pekáčku přidáme maso a pečeme na 200 °C asi 70 minut.
Během pečení roládu otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme teplým vývarem.
Hotovou roládu s rýžovo-sýrovou směsí vyjmeme, posypeme zbytkem sýru a uchováme v teple. Šťávu ještě ochutíme solí a pepřem.
Podáváme s americkým barmborem.