Nejprve si připravíme rohlíky. Suroviny na těsto musí mít pokojovou teplotu. Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Do mísy dáme prosátou mouku, uprostřed uděláme důlek, ve kterém vytvoříme z droždí a vlažného mléka kvásek. Kvásek necháme vzejít a pak ho zaděláme s trochou mouky. Do důlku přidáme vejce a máslo. Přidáme sůl. Celé těsto důkladně prohněteme a necháme vykynout v míse na teplém místě, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Po té těsto znovu prohněteme a rozkrájíme ho na 10 stejně velkých dílů.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nadrobno. Salám nakrájíme na plátky. Mléko smícháme s kečupem.
Pracovní plochu poprášíme hladkou moukou na ní vyválíme ze všech dílů placky asi půl cm vysoké a po stranách je ořízneme tak, aby vznikly trojúhelníky. Ty pomažeme směsí kečupu s mlékem, posypeme cibulkou a na to položíme plátky salámu. Plátky srolujeme od širší strany ke špičce a lehce zahneme tak, aby nám vznikly kulaté rohlíky. Rohlíky se salámem potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech vymazaný olejem.
Připravené rohlíky se salámem pečeme při střední teplotě asi 20 minut dokud nejsou propečené. Jsou výborné teplé i studené.