Rodinný rendlík

Velice oblíbený a zdravý pokrm. Kuřecí čtvrtky dušené s mrkví, celerem, petrželí a tymiánem.


3.0462x
90 min

Postup přípravy

V žáruvzdorném rendlíku na oleji opečeme čtvrtky kuřat asi 20 minut kůží dolů. Maso potom vyjmeme a osušíme ho od oleje. Na vypečený tuk dáme nakrájenou slaninu, mrkev, celer, cibuli a dozlatova osmahneme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do výpeku přidáme mouku a asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, sůl a pepř. Do rendlíku vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi hodinu a čtvrt do vyhřáté trouby a pečeme na 160 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rodinný rendlík

Zpět na recept