Rodinný rendlík

Velice oblíbený a zdravý pokrm. Kuřecí čtvrtky dušené s mrkví, celerem, petrželí a tymiánem.


3.0462x
90 min

Ingredience

125 gslanina
- -sůl
600 mlvývar
- -petrželka
4 ksbrambory
1 kscibule
- -tymián
- -mouka hladká
250 gmrkev
- -pepř mletý
- -olej olivový
2 ksceler řapíkatý
- -bobkový list
4 ksčtvrtky kuřecí

Postup přípravy

V žáruvzdorném rendlíku na oleji opečeme čtvrtky kuřat asi 20 minut kůží dolů. Maso potom vyjmeme a osušíme ho od oleje. Na vypečený tuk dáme nakrájenou slaninu, mrkev, celer, cibuli a dozlatova osmahneme. Zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do výpeku přidáme mouku a asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, tymián, petrželku, sůl a pepř. Do rendlíku vrátíme kuře, slaninu, mrkev, celer, cibuli a přivedeme k varu, přikryjeme a necháme asi hodinu a čtvrt do vyhřáté trouby a pečeme na 160 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rodinný rendlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena