Roastbeef s jedlými kaštany

Kořeněný roastbeef s pečenými jedlými kaštany.


3.199x
120 min

Postup přípravy

Jedlé kaštany nařízneme na vypouklém vršku příčně a ponoříme do teplé vody. Bobkové listy a jalovec rozdrtíme v hmoždíři v jemný prášek. Hovězí podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme.

Rozdrcené koření smícháme s jednou lžící oleje a směsí důkladně potřeme maso. Následně necháme odležet při pokojové teplotě.

Kaštany vyndáme z vody a pečeme na suché plotýnce zářezem nahoru. Přikryjeme je kastrůlkem a občas postříkneme vodou, aby se vytvořila pára. Kaštany jsou hotové, když se zářez otevře a je vidět jemně nahnědlá dužina kaštanů. Po dopečení kaštany oloupeme a necháme vcelku.

Do vhodného pekáče vložíme maso, podlijeme zbytkem oleje a bujonem. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 1 hodinu. Pak přelijeme výpekem,necháme po vypnutí trouby asi 30 minut dojít. Dopečení na roastbeef ověříme přeříznutím v půlce kolmo na vlákna. Při správné barvě vyndáme a necháme odkryté.

Servírujeme nakrájené na tenké plátky a obložíme kaštany. Příloha záleží na fantazii.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roastbeef s jedlými kaštany

Zpět na recept