Velice zdravé a jednoduché jídlo, maso můžete nahradit podle své chuti.
Hodnocení
2.9
/ 5 (682x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
1 dl
vývar
- -
máslo
1 ks
cibule
1 ks
jablko
- -
mletý pepř
100 g
strouhaný sýr
- -
muškátový oříšek
400 g
růžičková kapusta
4 ks
vepřový řízek
Postup přípravy
Cibuli osmahneme na másle, přidáme omytou kapustu, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Dusíme doměkka. K měkké zelenině pak přidáme na kostičky nakrájené jablko a dusíme ještě asi minutu. Tence naklepané osolené řízky osmahneme po obou stranách na oleji a potom je přemístíme do zapékací misky, poklademe připravenou kapustou, posypeme sýrem a zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jakmile se sýr rozteče, řízky vyjmeme a podáváme s bramborem.