Řízky z mletého masa

Obyčejné řízky z mletého masa můžeme podávat jako hlavní chod nebo jako chuťovku.


2.9270x
60 min
2×

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky, namočíme a vymačkáme v mléce. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.

Do větší mísy vložíme maso, vymačkanou veku, vejce, cibuli a zbytek koření. Vše pečlivě zamícháme. Pro zjemnění přidáme lžíci jogurtu, ale není to nutné

Vlhkou rukou tvoříme řízky. Pokud je chceme jako jednohubky na slavnostní stůl, děláme je malé. Pokud je ale chceme podávat třeba s bramborovou kaší nebo jinou přílohou, tvoříme velké řízky.

Hotové řízky upečeme. Jestliže jsme dělali malé řízky na jednohubky, necháme je vychladnout, nastříkáme na ně připravený játrový krém a ozdobíme zeleninou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.