Řízky pod čepicí

Velmi vzhledově zajímavé jídlo, které je rychlé a chutné.


4.541x
45 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme do tvaru motýlka, prsty jemně naklepeme a okořeníme. Rychle je opečeme na pánvi, naskládáme do zapékací misky a přelijeme výpekem.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Sýr nastrouháme a cibulovou nať nasekáme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme sýr a cibulkovou nať. Hmotu ochutíme solí a pepřem. Na každý opečený řízek dáme 1/3 směsi, rozetřeme a uprostřed trošku rozhrneme a posadíme žloutek.

Řízky pod čepicí zapečeme 15 minut v troubě na 180 °C, až žloutky ztuhnou a bílky zrůžoví. Řízky pod čepicí posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor miruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky pod čepicí

Zpět na recept