Řízky pod čepicí

Velmi vzhledově zajímavé jídlo, které je rychlé a chutné.


4.541x
45 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
1 lžícegrilovací koření
4 lžíceolivový olej
3 kskuřecí prsa
1 hrstsekaná petrželka
1 svazečekjarní cibulka
10 dkgtvrdý sýr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme do tvaru motýlka, prsty jemně naklepeme a okořeníme. Rychle je opečeme na pánvi, naskládáme do zapékací misky a přelijeme výpekem.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Sýr nastrouháme a cibulovou nať nasekáme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme sýr a cibulkovou nať. Hmotu ochutíme solí a pepřem. Na každý opečený řízek dáme 1/3 směsi, rozetřeme a uprostřed trošku rozhrneme a posadíme žloutek.

Řízky pod čepicí zapečeme 15 minut v troubě na 180 °C, až žloutky ztuhnou a bílky zrůžoví. Řízky pod čepicí posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
user-icon

autor miruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky pod čepicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká