Řízek zase jinak

Recept na oblíbenou pochoutku z vepřových řízků připravenou trochu jinak než jsme zvyklí. Perfektně zachutná jak s bramborovou přílohou na x způsobů, tak i s čerstvým pečivem.


4.343x
45 min

Postup přípravy

Opláchnuté a osušené vepřové masové plátky osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a poté naklepeme. Troubu rozehřeje na 190 °C.

Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozmixujeme nejlépe s domácím kečupem a trochou vody. Masové plátky ještě jednou obalíme ve strouhance a poté v rozšlehaných vejcích.

Obalené řízky hned smažíme v rozehřátém oleji a po usmažení ukládáme na plech. Uložíme je těsně vedle sebe. Řízky asi po 2 minutách podlijeme směsí z cibule a necháme péct dalších asi 10 minut.

Řízek zase jinak je výborný podávaný za tepla i za studena.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízek zase jinak

Zpět na recept