Šťavnaté řízečky z vepřové panenky smažené v těstíčku z nivy a eidamu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (28x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Těstíčko
Bílek4 ks
Niva70 g
Eidam70 g
Hladká mouka 2 lžíce
Na obalení
Hladká mouka
Nastrouhaná houska
Ostatní
Vepřová panenka500 g
Postup přípravy
Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Potom ji nakrájíme na silnější špalíčky, které rozklepeme, osolíme a opepříme.
Těstíčko: Oba sýry jemně nastrouháme a smícháme s hladkou moukou. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Vše důkladně spojíme v hustější těstíčko.
Maso lehce obalíme v hladké mouce, potom na něj navrstvíme z obou stran sýrovou hmotu a nakonec vkládáme do strouhané housky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Takto připravované řízky jsou šťavnaté a křupavé. Řízečky v sýrovém těstíčku výborně chutnají s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.
Panenka je panenka, ale to těstíčko je vážně super! díky
meruna
Re: panenka
Mám doma to podobné, hlavně se synem a dokonce na Vánoce. Nejí ryby, tak že chce .. panenky, ale i ryba, zbavená kůže a obalená v tomto těsíčku je velice chutná, křupavá a výborná. Děkuji za hodnocení a pokud máte rádi ryby vyzkoušejte. Jarka
hugo
panenka
panenku mame moc radi, takze jsem uvitala novy recept, bylo to vyborne, dali jsem si k ni stouchane brambory, okurkovy salat a manzel nemohl opominout svoji oblibenou helmansku tatarku, dik za tip